Hovedbrud – hjerneskade fra tre perspektiver

Hovedbrud – hjerneskade fra tre perspektiver

Hovedbrud giver et unikt indblik i de følelser, kriser og dilemmaer, som en hjerneskade medfører. Bogen er skrevet af Chalotte Glintborg, Elsebeth Fønsbo og Simon Fønsbo

Last modified: 17.04.2018

Hvordan oplever personer, der er ramt af en hjerneskade, og deres pårørende de professionelles indsatser? Det fortæller Simon Fønsbo og hans kone Elsebeth i bogen her. Hovedbrud giver et unikt indblik i de følelser, kriser og dilemmaer, som en hjerneskade medfører.

Gennem parrets dagbogsoptegnelser bidrager bogen ikke bare med ét, men to, indefra-perspektiver, fra den januardag blodproppen ændrede deres begges liv og fem turbulente år frem. 

De samme begivenheder kan opleves vidt forskelligt af den ramte og den pårørende. Derfor suppleres de tos personlige refleksioner af et udefra-perspektiv, hvor Chalotte Glintborg, der forsker i hjerneskaderehabilitering, fokuserer på en række generelle temaer med afsæt i både den ramtes og den pårørendes håndtering af krise, sorg og nye livsvilkår.

Håbet er, at bogen vil skabe genkendelighed og inspiration i familier, der er ramt af en lignende hjerneskade, samt give sundhedsprofessionelle nye indsigter i den dagliger ehabiliteringsindsats.

Find mere information om bogen på forlagets hjemmeside

Chalotte Glintborg er adjunkt på Aalborg Universitet og tilknyttet Center for Developmental & Applied Psychological Science.